Fenistil 1mg/g gél 30g

Novartis

A Novartis a világ egyik vezető gyógyszervállalata az innovatív gyógyszerek kutatásában és fejlesztésében. A Novartis elkötelezett abban, hogy újabb és újabb gyógyszereket fedezzen fel és fejlesszen tovább a betegségek gyógyítására, az emberek életminőségének javítására, az egészség megőrzésére.

Bőrgyógyászati kategória

Fenistil és Lamisil

Láb-, bőrgombásodás

Sokan gondolják, hogy a talp szélén, vagy a lábujjak között megjelenő hámlás egyszerűen csak a száraz bőr részjelensége, pedig ezek a tünetek a láb gombás fertőzésének leggyakoribb megnyilvánulásai. A bőr gombás megbetegedései világszerte elterjedtek és gyakoriságuk alapján népbetegségnek számítanak.

Európában egy állandó számú, körülbelül 190 milliós népesség szenved gombás bőrfertőzéstől - ez a teljes lakosság 26,3%-a -, tehát nagyon gyakori és ismert betegség. Az életkor előrehaladtával a gombás bőrfertőzés előfordulása egyre gyakoribb, illetve férfiaknál sűrűbben lelhető fel, mint nőknél, talán köszönhetően annak, hogy a férfiak általában sportosabb életvitelt folytatnak.

A bőrfertőzéseken belül a lábgombásodás fordul elő a leggyakrabban – Magyarországon körülbelül minden 4. felnőtt tapasztalhatta e fertőzés kellemetlen tüneteit.

A Lamisil márka a fogyasztói igényekhez igazodva nyújt megoldást a különböző testfelületeken jelentkező bőrgombásodások kezelésére. A Lamisil hatóanyaga a terbinafin egy széles hatásspektumú allilamin származék, mely a fonalas gombákra fungicid, a sarjadzó gombákra fajtól függően fungicid vagy fungisztatikus hatással bír.

Lamisil Derma 1 % krém, 15g, 7,5 g
Vény nélkül kapható gyógyszer.

A klasszikus galenikus forma a bőr gombás fertőzéseinek kezelésében. A 7 napos terápia hatékony a láb (lábujjközök, talp, lábfej), a testhajlatok és a bőr egyéb területein kialakuló gombás fertőzések kezelésében.


A napégés nemcsak fájdalmas, hanem később is károsítja a bőrt. Attól függően, hogy mennyire súlyos, az egyszerű bőrpírtól egészen a hólyagképződésig és a bőrleválásig terjedhetnek a következményei. Minél kevésbé barnult le a bőr, annál súlyosabbak a túlzott napozás következményei.

Naplemente után még hosszú ideig nem nyugodhat meg bőrünk. Az apró gonosztevők a sötétség beálltával, különösen a folyók és állóvizek közelében, még sokáig lesben állnak.

Fenistil gél 30g és 50g
Vény nélkül kapható gyógyszer.

A Fenistil gél antihisztamin tartalmú (dimetindén-maleát) gyógyszer a szúnyogcsípés, napégés és csaláncsípés tüneteinek enyhítésére. Nemcsak hűsíti a csípés helyét, de csökkenti a viszketési ingert is.

„A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!”

Bővebb információért olvassa el a betegtájékoztatót.

Termékek:

Lamisil Derma 1% krém 15g 2176 Ft
Lamisil Derma 1% krém 7,5g 2176 Ft
Fenistil 1mg/g gél 30g 2176 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu