Dr.Stomi pezsgőtabletta 10x

624 Ft
62 Ft/db

Dr. Stomi pezsgőtabletta az egészséges gyomorműködésért.

10db kalciumot, magnéziumot és vitaminokat tartalmazó, semleges ízű, cukormentes étrend-kiegészítő pezsgőtabletta

Tudja-e Ön?
Magyarországon a lakosság jelentős része tartósan vagy átmenetileg szembesül különböző, az emésztéssel kapcsolatos problémákkal (pl. gyomorégés, puffadás, teltség érzés, székrekedés, hasmenés stb.). A problémák hátterében számos tényező állhat: helytelen étkezési szokások, erős és fűszeres ételek gyakori fogyasztása, életmód, dohányzás, alkohol, stressz stb. A panaszokat azonban gyakran egy egyszerű tény, a fokozott gyomorsavtermelés okozza. A kellemetlen tünetek negatív befolyásolják a komfortérzetet, megnehezíthetik a napi megszokott életvitelt, és súlyosabb esetben betegségek kialakulásához vezethetnek.

A gyomor funkciójából adódóan termeli a sósavat, mely az emésztésben játszik fontos, nélkülözhetetlen szerepet. A sósav fertőtlenítő és fehérjealvasztó hatású, illetve aktiválja a pepszint. Naponta 2-2,5 liter gyomorsavat termel a gyomor. A gyomorfalat ettől a savas jellegtől az ún. musin védi meg. Felszívó működése is van, alkoholt, a víz egy részét és ásványi anyagot szív fel.

A savtermelést számos tényező fokozhatja:
- alkohol
- stressz
- dohányzás
- erősen fűszeres, csípős, nehezen emészthető ételek fogyasztása
- citrusfélék
- koffein (pl.: kávé, fekete tea).

Mit tegyünk, hogy a problémát elkerüljük?
Étkezzünk rendszeresen, többször és keveset. Savtúltermelés következtében kialakult panaszok esetén kerüljük az alkohol, kávé, nikotin, citrusfélék, savanyú italok, erősen fűszeres ételek fogyasztását. Próbáljuk kiiktatni vagy legalábbis csökkenteni a stresszt. A nyugodt életmód, esetleg relációs technikák elsajátítása jelentősen csökkenti a problémák előfordulásának gyakoriságát.

Mi a teendő, ha mégis vannak panaszaink?
A fokozott gyomorsavtermelés következtében kialakult kellemetlen tüneteket többféle módon csökkenthetjük.
- Bizonyos élelmiszerek fogyasztása szerkezetüknél, összetételüknél fogva segíti a gyomorsav lekötését (pl.: a kenyérfélék, a tésztafélék, a gabonafélék).
- Az apaétrendek fűszerszegénynek, de energiadúsnak kell lennie bő vitamintartalommal.
- Rendelkezésre állnak azonban olyan készítmények, melyek speciális összetételüknél fogva kötik meg a felesleges gyomorsavat. Az egyszerű és gyors megoldást kínáló készítmények többsége a gyomorsavval kölcsönhatásba lépve semlegesítheti azt, vagy annak jelentős részét.

Fontos tudni: A tejnek és a tejtermékeknek csekély a savközömbösítő hatásuk. Sőt, a tej a nagy fehérjetartalma révén fokozhatja is a gyomorsav elválasztását!

Mi a kalcium és a magnézium szerepe?
A kalcium és magnézium bizonyos vegyületei kölcsönhatásba lépnek a gyomor által termelt sósavval, azt közömbösítve csökkentik, vagy megszüntetik a kialakult tüneteket. A kiegyensúlyozott sav-bázis háztartás előfeltétele ugyanis a bázikusan hatékony ásványi anyagok és nyomelemek megfelelő mennyiségű bevitele.

Mit tartalmaz a Dr. Stomi Forte?
Két pezsgőtabletta tartalmaz: 400mg kalciumot (kalcium-karbonát formájában), 105mg magnéziumot (magnézium-karbonát formájában), 3,5 mikrogramm D3-vitamint (kolekalciferol formájában) (szójaolajat tartalmaz:) és 2mg B6-vitamint (piridoxin-hidroklorid formájában). 3 rágótabletta tartalmaz: 660mg kalciumot (kalcium-karbonát formájában), 330mg magnéziumot (magnézium-karbonát formájában).
A részletes termékinformációért kérjük, olvassa el figyelmesen a dobozban, illetve a csövön feltüntetett információkat.

Kinek és miért ajánljuk?
Különösen ajánlott a Dr. Stomi rágó- és pezsgőtabletta erősen fűszeres, zsíros ételek fogyasztása után, illetve fokozott stressz esetén a megnövekedett gyomorsavtermelés következtében kialakult problémák enyhítésére. A Dr. Stomi rágó- és pezsgőtabletta ezen kívül kalcium- és magnéziumbevitelt is biztosít a szervezet számára.
A Dr. Stomi rágó- és pezsgőtabletta nem tartalmaz cukrot, glutént, mesterséges színezéket és tartósítószert, ezért cukorbetegek, lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Fogyasztása elsősorban felnőtteknek ajánlott.

Figyelmeztetés: A Dr. Stomi termékeke fogyasztása nem javasolt savhiányban szenvedőknek!

Hogyan és mennyit fogyasszunk a Dr. Stomiból?
Pezsgőtabletta: napi két pezsgőtabletta fogyasztása javasolt. Egy tablettát 2dl vízben feloldva
Semleges ízű ital nyerhető. Az italt fogyasztás előtt fel kell keverni, ezzel elkerülhető a hasznos alkotórészek leülepedése.
Rágótabletta: szükség esetén napi max. 3 rágótabletta elrágás javasolt (víz nélkül is alkalmazható). Kérjük, hogy a napi ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Az étrend-kkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyzott, vegyes étrendet és a kiegyensúlyzott életmódot. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó! A rágó- és pezsgőtabletták jól elzárt tubusban, száraz helyen, 25˚C alatti hőmérsékleten, erős fénytől védve tartandók.
Minőségét megőrzi: a tubus alján, illetve a doboz oldalán látható időpontig.

A termékkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal gyógyszerészéhez!

Forgalmazza:
VitaPlus Kft.
1037 Budapest,
Csillaghegyi út 19-21.
www.vitaplus.hu

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu