Cukor helyett: édesítőszerek

2.rész: A cukorbetegség kockázatai

Sokan kávétól és teától ébredünk fel a korai órákban, de az a gond, hogy 2-3 kanál cukorral fogyasztjuk őket. Ebben a reggeli „rituáléban” is felfigyelhetünk egy fontos mozzanatra: nehezen tudjuk az életünket elképzelni cukor nélkül. Rengeteg édességet, zsíros ételt, cukrozott üdítőt fogyasztunk, emellett hihetetlenül keveset mozgunk.

Cukor helyett: édesítőszerek

Ez gyakran elősegíti a cukorbetegség kialakulását, ami nyugtalanító rizikót jelent az egészségünk számára. Többet kellene mozognunk, lift helyett lépcsőznünk. A kocogás és a biciklizés is remek ötlet! Ideje gyümölcsökre, salátákra váltani, hogy megőrizzük az egészségünket!

Első lépésként használjunk édesítőszereket a reggeli kávéhoz, hogy apránként leszokjunk a cukros dolgokról. Minél távolabb kerülünk az édességektől, annál kevésbé kockáztatjuk a cukorbetegség fenyegetését.

Nézzük, milyen súlyos problémákat okozhat a cukorbetegség!
- Veszélybe kerül a látásunk, a szívünk és a vesénk
- A megemelkedett vércukorszint hatására kritikus állapotba kerülnek a véredényeink, ezért nagyobb mértékben károsodnak a szerveink.

Egy ijesztő adat: a kutatások szerint a 2-es típusú diabétesztől szenvedőknek 20-szor (!) magasabb az esélye a veseelégtelenségre, mint a lakosság többi részének. Ugyanennél a típusú diabétesznél körülbelül háromszor-négyszer nagyobb valószínűséggel lesz valakinek szívinfarktusa, mint egy egészséges embernek.

Cukorbetegek esetében az egészséges emberekhez képest négyszer nagyobb a valószínűsége annak, hogy komolyabb retinakárosodásunk lesz, és elveszítjük a látásunkat.

Ideje tehát változtatni az étkezési szokásainkon és a mozgásszegény életmódunkon, hogy minél tovább egészségesek lehessünk!

A változás nem megy egyik pillanatról a másikra, mindig kicsiben kell elkezdeni. Első lépésként már az is jó, ha változtatunk a reggeli szokásainkon.

Termék:

Almitas Stevia tabletta 1000x 4990 Ft
Stevia tabletta BioHerb 300x 2171 Ft
Trendavit Eritrit édesítőszer 250g 762 Ft
Trendavit Eritrit édesítőszer 500g 1306 Ft
Trendavit Eritrit édesítőszer 1000g 2412 Ft
Damona Vital Stevia tabletta 200x 848 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu