Hogyan enyhíthető hatásosan az allergia okozta orrdugulás?

A júniustól szeptemberig tartó allergiaszezon rengeteg ember életét megkeseríti. Orrfolyás, tüsszögés, nehéz alvás, viszkető és égő szemek. Tünetek, amik ellen sok esetben nincs menekvés. Az allergia gondoskodik arról, hogy minden nap a túlélésért küzdjön az, aki a betegségben szenved. És bár a nappalok aránylag elviselhetővé válnak egy idő után, az éjszakák a szezon végéig borzalmasan telnek.

Az orrdugulás az allergia egyik legkellemetlenebb és leggyakoribb tünete, melynek következménye a hetekig tartó kialvatlanság, ingerlékenység és fáradtság.

Orrdugulás amiatt alakul ki, hogy az orrüregben és az orrnyálkahártyán vírusok telepednek meg, ezért a szervezet nagyobb mennyiségű váladékot termel, hogy kiürítse ezeket a kórokozókat. Mivel a nyálkahártya begyullad, ezért megduzzad, így az orr bedugul.

Allergiás tüneteket tovább súlyosbíthatja az orrdugulás, mivel ha nem tudunk megfelelően lélegezni, a szánkon keresztül próbálunk levegőt venni. Így a légutak is kiszáradnak majd, ami további fertőzésekhez vezet.

Számos házi praktika mellett azonban érdemes beszerezni egy valóban hatásos orrcseppet vagy orrspray-t, amely pár perc alatt képes enyhíteni a kellemetlen orrdugulást.

A ma gyógyszertárakban kapható készítmények gyorsan hatnak és az orrdugulás mértékétől függően hosszantartó megoldást nyújtanak.

Az orrspray azért hatékonyabb, mint az orrcsepp, mert az orrüregbe fújva nagyobb felületen éri az orrnyálkahártyát, illetve a felesleges keserű ízű folyadékot nem kell lenyelni sem.

Orrspray-k használatával kapcsolatban mindenképp be kell tartani az adagolási előírásokat, ugyanis a nazális készítmények függőséghez is vezethetnek!

Termék:

Allergodil orrspray 10ml 1499 Ft
Otrivin 1mg/ml adagoló oldatos orrspray 10ml 1762 Ft
Nasopax orrspray felnőtteknek 10ml 1299 Ft
Rhinospray Plus orrspray 10ml 1934 Ft
Nasivin Sanft 0,05% adagolós orrspray 10ml 1890 Ft
Allenasal 1mg/ml oldatos orrspray 10ml 1199 Ft
Taleum orrspray 15g 1643 Ft
Otrivin Allergia adagoló oldatos orrspray 15ml 1796 Ft
Prevalin Allergia 20ml 2299 Ft
Allermed Active Forte allergia elleni orrspray 10ml 1574 Ft
SeptaNazal oldatos orrspray felnőtteknek 10ml 1564 Ft
Xilomare 1 mg/ml oldatos orrspray 10ml 1594 Ft

"A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!"
"Arany Kígyó Patika" Cím: H-2800 Tatabánya-Kertváros, Szent György u. 43.; Telefon: 34/311-537; E-mail: info@kertvarosipatika.hu